Skip to main content
Nyhetsbrev-Collectia-vaxer-igen.-Forvarvar-norskt-inkassoforetag-Equity-Gruppen-AS-Inkasso-Blogg
Sebastian S. •
01/11/2021

Nyhetsbrev: Collectia växer igen. Förvärvar norskt inkassoföretag.

I mars meddelade vi att vi förvärvat Kredinor i Danmark som en del av vår expansionsstrategi. Nu välkomnar vi ytterligare en stark aktör till Collectia-familjen. Den här gången stärker vi vår position på den norska marknaden där vi har förvärvat det väletablerade inkassoföretaget Equity Gruppen AS. Företaget har visat sig vara ett snabbväxande företag under de senaste åren, med fokus på digitalisering och bra IT-integrationer för olika redovisningsprogram – ett förhållningssätt som Collectia generellt har eftersom vi också ser den tydliga kopplingen mellan fakturautskick och efterföljande uppföljning.

Som tidigare meddelats äger Collectia Group redan det norska inkassobolaget Crone AS och de två norska företagen kommer att slås samman till Collectia Norge AS. Fusionen kommer att göra det möjligt för Collectia att etablera sig som en ännu solidare och starkare aktör på den norska marknaden, där vi redan idag har många kunder.

 ”Vi ser förvärvet av Equity Group som en stor möjlighet för alla parter. Synergieffekten av detta gör det möjligt att ta större andelar av den norska och nordiska marknaden – samtidigt som de värderingar som ligger till grund för de två företagen bevaras”, säger Otto Havneraas, VD för Crone AS.

En perfekt matchning

De två norska företagen kompletterar varandra på flera sätt. Med sina olika kundsegment kommer de tillsammans att komplettera varandra och täcka en större del av marknaden inom olika branscher. De kommer också att dra nytta av varandras styrkor, inklusive nya tekniska lösningar, starka säljteam och etablerat samarbete över de nordiska gränserna. VD:n för Equity Gruppen AS, Benth Walmestad, förklarar att det nya ägarskapet kommer att vara positivt för befintliga kunder, partners och anställda.

 ”Vi kommer att erbjuda samma tjänster med samma personal, men med ett utökat produktsortiment nu även i hela Norden. Genom Collectia-systemet kommer vi att fortsätta att vara mycket konkurrenskraftiga – och inte minst kommer vi att vara ännu bättre rustade för de förändringar och tekniska utmaningar som kommer att ske i framtiden”, säger Walmestad.

Vad betyder det för dig?

Om du för närvarande inte använder vår norska avdelning för indrivning av norska fordringar kommer förvärvet inte att ha någon inverkan. Men om du har norska ärenden kommer du att få bättre service i form av optimerade lösningar i framtiden.

Christian la Cour Valentin, VD for Collectia Group, tillägger: ”Equity Gruppen är en mycket attraktiv partner för Collectia för att utöka och diversifiera vår närvaro i Norge. ”Vi är glada över att kunna välkomna Equity Gruppen till Collectia Group och tror att vi tillsammans kan leverera ännu bättre produkter och tjänster på våra marknader”..

Anmäl dig till nyhetsbrevet


Senaste inläggen