Skip to main content
Sebastian S. •
12/06/2024

Så här skiljer vi oss från andra inkassobolag

Att välja ett inkassobolag kan vara svårt – och en smula överväldigande.

Det finns många auktoriserade inkassobolag i Sverige som kan och får hjälpa dig med inkasso. Många av dessa är både skickliga och kompetenta i inkasso och att få hem dina pengar.

Utöver detta får alla svenska advokater också hjälpa dig med inkasso, men det är få advokater som erbjuder denna tjänst – och ofta bara till befintliga kunder eller kunder med speciella produktkombinationer som fastighetsförvaltning eller liknande.

Med så många alternativ att välja bland när det gäller inkassobolag eller inkassoadvokater i Sverige, vem ska man då välja? Och hur skiljer sig Collectia från konkurrenterna?

I den här artikeln försöker vi ge en objektiv bild av hur vi på Collectia skiljer oss (positivt) från konkurrenterna, advokaterna och andra inkassobolag.

Vi har ett digitalt tankesätt – till din fördel

Hos Collectia tror vi på att inkasso ska vara så enkelt som möjligt; oavsett om du är klient som vill starta ett inkassoärende och följa indrivningen online – eller om du är kund som bara vill betala en obetald faktura.

Inkasso ska ta så lite tid som möjligt i din värld – och med Sveriges kanske största IT-setup inom inkassobranschen får du som klient snabb upprättelse och möjlighet att följa dina ärenden dygnet runt, när det passar dig.

Vårt IT-setup uppdateras kontinuerligt och vi har över 25 interna utvecklare som ser till att våra klienter och deras kunder alltid har tillgång till de senaste och bästa teknologierna när det gäller inkasso.

Som en av få i Sverige erbjuder vi SMS Pay i samband med inkasso; gäldenären har mobilen till hands – och det är enkelt. Vi vet att många inkassobolag inte gör detta – och det är synd!

IT-företag med inkassolicens

Collectia är lika mycket ett IT-företag som ett inkassobolag. Förutom att alltid ha de senaste teknologierna och betalningsmöjligheterna tillgängliga för klienterna och deras kunder, har vårt team av skickliga utvecklare också använt vår stora erfarenhet av inkasso för att skapa algoritmer i vardagen.

Sveriges kanske största och mest avancerade inkassoalgoritm kallas i dagligt tal för CAI; Collectia Artificial Intelligence – eller på svenska; Collectia Artificiell Intelligens.

Vår inkassoalgoritm, CAI, är byggd på många års erfarenhet av inkasso och gör oss som inkassobolag i stånd att säkerställa den mest effektiva ärendehanteringen. CAI kan exempelvis berätta vilket förlopp ett specifikt inkassoärende ska följa; efter en noggrann bedömning och screening av kunden och ärendetypen. Därmed får kunden alltid den bästa möjliga behandlingen – baserat på data från många års erfarenhet.

Det säkerställer dig som klient att dina ärenden löses på bästa möjliga sätt – och så snabbt som överhuvudtaget möjligt.

Läs mer om CAI och artificiell intelligens →

Anmäl dig till nyhetsbrevet


Senaste inläggen