Skip to main content
Fokus-paa-inkasso-–-hela-vagen-Collectia-Inkassobolag
Sebastian S. •
12/01/2022

Fokus på inkasso – hela vägen!

Bra inkasso börjar inte när betalningsfristen överskrids. Eller när det är behov för rättslig hjälp för att driva in en utestående skuld.

Bra inkassohantering börjar med en sund kreditpolicy och en beskrivning av vem du handlar med, vem du ger kredit till, vilken kredit du ger och hur du agerar om du inte får dina pengar.

På Collectia är vi med dig hela vägen: Vi håller kurser om god kreditpolicy, vi erbjuder hjälp under påminnelseprocessen, vi är redo för effektiv indrivning inför en rättslig prövning och vi hanterar också alla rättsliga processer från betalningskrav till betalningsföreläggande hos kronofogden. Detta gäller både små och stora fordringar, fordringar mot privatpersoner och företag samt svenska och internationella fordringar. Kort sagt: Din fullservicepartner!

De allra flesta fakturor betalas i tid men det finns ett antal få tillfällen då betalningarna inte kommer in. Tyvärr går mycket mer tid åt till att arbeta med de få dåliga betalarna än med de många som betalar enligt överenskommelse.

Som inkassobolag mäts vi förstås i första hand på hur bra vi är på att driva in pengar, men vi vill också gärna få lite beröm för vårt sätt att hantera processen på och för CollectiaOnline, som är utformad för att göra det enkelt för dig att driva in skulder. Det är vår lösning för dig, för att du enkelt och snabbt ska kunna starta inkassoärenden dygnet runt och samtidigt ha en fullständig överblick över hur inkassoärendena fortskrider.

Vi tror inte att effektiv indrivning handlar om att skrämma och hota gäldenärer så mycket som möjligt. Det handlar om att använda rätt resurser vid rätt tidpunkt och på rätt sätt. Vårt mål är att driva in så mycket som möjligt till lägsta möjliga kostnad, så att du får valuta för de pengar du väljer att investera i ett seriöst och kompetent inkassobolag.

Du kanske tänker på Collectia som ett traditionellt inkassobolag, men vi anser att vi sticker ut på tre områden:

  • Engagerade, kompetenta och erfarna medarbetare
  • Marknadens bästa onlinelösning
  • Vår filosofi är att ”bra inkasso handlar om att skapa lösningar mellan människor som är oense om betalning”

Anmäl dig till nyhetsbrevet


Senaste inläggen