Skip to main content
Så behandlar vi dina kunder - Collectia AB
Sebastian S. •
01/11/2023

Så behandlar vi dina kunder

Många har fördomar om inkassobolag. Genom åren har vi sett att branschen har blivit snedvriden av rykten och missuppfattningar. Dessa fördomar kan ofta bero på enskilda negativa upplevelser eller generaliserade uppfattningar som i verkligheten inte representerar branschen.

Hos Collectia prioriterar vi en etisk och rättvis inställning till skulder. Vi förstår vikten av att skydda både fordringsägares och gäldenärers rättigheter, och vi strävar efter att skapa en balans mellan att driva in skulder och att se till att processen är så smidig och minst stressig som möjligt för alla inblandade parter.

Trots de utmaningar och missförstånd branschen ställs inför, förblir våra kärnvärden desamma: Integritet, respekt och professionalitet. Därför kommer denna artikel att dyka djupt in i vad du som fordringsägare kan förvänta dig av oss. När du lämnar ett ärende till oss för indrivning, kan du vara säker på att det kommer att hanteras med största omsorg och expertis.

Respekt är nyckelordet

Vi är övertygade om att respekt är nyckeln till framgång. Denna respekt bör visas både mot fordringsägaren, som har sökt vår hjälp på grund av obetalda fodringar, och mot gäldenären som av olika anledningar ej betalat. Det kan finnas många skäl till att en gäldenär inte har betalat, exempelvis:

  • Kanske gäldenären har glömt det
  • Kanske har gäldenären inte fått fakturan där de förväntat sig att få den
  • Gäldenären går igenom en svår tid i sitt liv
  • Gäldenären har för närvarande inte råd att betala
  • Gäldenären känner sig överväldigad av skulden

Önskan att göra gäldenären skuldfri

Hos Collectia är vårt mål att hjälpa våra kunders kunder att bli skuldfria. Vi är övertygade om att genom samarbete och rådgivning kring kundens ekonomiska situation och skuld, kan vi guida dem mot en skuldfri framtid. Detta uppnår vi genom att engagera oss i dialog och etablera lösningar som avbetalningsplaner, vilket gör betalningen mer hanterbar och överskådlig.

Utöver en personlig och närvarande dialog erbjuder Collectia ett omfattande utbud online. Här kan både gäldenärer och fordringsägare hitta värdefull information, hjälp och kontakta oss angående allt från skulder till budgetering. Transparens är avgörande för oss, och vi står alltid redo att rådge för att hitta optimala lösningar för våra kunder och gäldenärer.

Vi gör det enkelt med modern teknik

Collectia är mer än bara ett inkassoföretag. Vi är ett modernt IT-företag med egna IT-system, lösningar och ett team av mjukvaruutvecklare. Detta skiljer oss avsevärt från traditionella inkassobolag och inkassoadvokater, eftersom vi kontinuerligt kan utveckla, anpassa och finjustera våra lösningar. Sådana anpassningar hjälper inte bara oss internt, utan också gäldenärers och fordringsägares intressen.

Våra skräddarsydda lösningar gör det enkelt för fordringsägare att initiera, övervaka och avsluta ärenden via vår online-plattform. Men det är inte bara fordringsägare som drar nytta; gäldenärer drar också många fördelar, vilket innebär vinster för alla involverade. Våra skuldrådgivare arbetar nära våra utvecklare dagligen, vilket säkerställer att våra metoder för skulder ständigt förbättras med innovativa funktioner och möjligheter.

Människor är olika – vi tar hänsyn till det

Människor är unika med individuella preferenser, något vi respekterar och bemöter. Vissa vill lösa sina ärenden själva via vår webbplats, medan andra föredrar att ringa våra skuldrådgivare direkt. Därför ser vi till att ha ett brett urval av kommunikationskanaler tillgängliga för att göra processen så smidig som möjligt.

Val av betalningssätt varierar också från individ till individ. Därför integrerar vi ständigt de senaste betalningssätten för att göra skuldavbetalning så problemfri som möjligt. Många väljer att logga in på vår plattform för att utföra betalningar. Här kan de också enkelt få en översikt över sina skulder, ansöka om avbetalningsplaner, digitalt signera dokument och interagera med oss via chatt.

Ska vi hjälpa ditt företag?

Collectia är inte bara ett av Nordens mest erfarna inkassobyråer, utan också ett av de mest framåtblickande, särskilt inom IT-utveckling och effektiv skuldindrivning.

Vi hjälper ett brett spektrum av Danmarks näringsliv, från några av de största företagen och organisationerna till den lokala blomsterhandlaren. Hos oss finns det inga begränsningar på antal eller storlek på ärenden du vill ta med. Är du intresserad av att diskutera hur vi kan hjälpa dig och ditt företag? Ring oss på +46 010-195 96 60 eller skriv till kontakt@collectia.se. Alternativt kan du fylla i kontaktformuläret nedan, och vi kommer att återkomma till dig så snart som möjligt.

Anmäl dig till nyhetsbrevet


Senaste inläggen