collectia

0430-507 43 Tis-Ons: kl 13.00-15.00

0Varukorg

Du har inga produkter i din kundvagn.

Samlar du på vinylskivor? Att förvara sin skivsamling på rätt sätt är oerhört viktigt för dess framtida värde. Collectia saluför ett stort sortiment vinylförvaring/vinyltillbehör. I vårt breda utbud finns plastfickor - record sleeves, record bags, record storage boxes, innerfodral, top loaders, record dividers mm. Våra kvalitetsprodukter kommer från BCW Diversified, Inc. Det är viktigt hur du förvarar din skivsamling:
Alla skivor skall alltid förvaras stående. En liggande LP eller EP blir mycket lättare skev och bucklig. Den skall inte heller förvaras lutande utan skivan skall stå lodrätt. En skiva som förvaras lutande blir med tiden också skev. En klassiker är förvaring i gamla läsk- eller ölbackar men man får då vara vaksam på att inte skivorna lutar för mycket. Att förvaringen skall ske i någorlunda rumstemperatur - i vilket fall inte för varmt - är väl ganska känt. Har man en gång sett en skiva som förvarats i bakrutan på en bil en varm sommardag så inser man att värme är totalt förkastligt. Fukt är inte bra heller - framför allt inte för skivfodralet. Fukt i dammiga skivspår kan dessutom skapa grogrund för allehanda småkryp och mögel. En skiva skall också förvaras dammfritt. Det är alltså förkastligt att ha innerpåsen öppen åt samma håll som ytterkonvolutet. Innerpåsen skall alltid stoppas in i ytterfodralet med öppningen i 90 graders vinkel mot öppningen i ytterfodralet - oftast alltså med innerpåsens öppning uppåt. På så vis får man ett "dammlås" som åtminstone hjälpligt förhindrar damm, cigarettrök och annat att smutsa ner skivan. Sammanfattningsvis kan man alltså säga - Förvara skivor stående lodrätt och väl förslutna i torra och rumstempererade lokaler.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vinyltillbehör

Fallande ordning

   

17 artiklar

Fallande ordning

   

17 artiklar

Vi saluför hela Leuchtturms sortiment av samlartillbehör för mynt och frimärken. Över 4000 kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser. Klicka här för att se hela vårt sortiment. Vi erbjuder även Postnords frimärksutgivningar, pärmar och plastblad, FACIT förtrycksblad, MICHEL-kataloger- och BCW serie- och vinyltillbehör. Välkommen!